Европейски ден на спорта в СУ “Стоян Заимов” – снимки

01.10.2023 8:08

Ученици, учители и гости на СУ “Стоян Заимов” – Плевен, организираха спортно събитие “Поколенията спортуват заедно” по повод Европейския ден на спорта в училище.

Специални гости и партньори бяха известни плевенски спортисти: г-н Пламен Гетов – бивш футболист на ФК “Спартак” и участник в световно първенство по футбол и Калоян Минков – волейболист на ВК “Олимпиец” – Плевен и възпитаник на училището.

Програмата бе изпълнена с разнообразни състезателни дейности: футболни турнири, под ръководството на Пламен Гетов, както и волейболни и баскетболни турнири.

Отборът девойки по волейбол към СУ ,,Стоян Заимов”, участник в националния етап на Ученическите игри 2022/ 2023 година и постигнал престижното 10-то място в състезанията, се включи в спортните ученически дейности. Те се състезаваха в демонстрационен волейболен мач срещу отбор от настоящи и бивши ученици.

За подрастващите от начален етап бяха организирани щафетни игри под мотото “Спорт без отпадъци”.

Спортните инициативи теглене на въже, скачане с чували и народна топка доставиха истинско удоволствие и много забавни моменти на децата.

За учениците от гимназиален етап бе организиран поход в парк “Кайлъка”, където на открито се изиграха импровизирани волейболна и футболна среща.

Регионална здравна инспекция – Плевен награди училището с Грамота и топки по повод проведената физическа активност в училището във връзка с изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: