Плевенски педагози с отличия от национален конкурс

05.10.2023 7:40

Педагозите от ДГ “Щастливо детство“ Павлина Илиева, Милена Стефанова и Валя Иванова са сред отличените с призови места на Националния ученически конкурс „Зелена планета“ 2023. Конкурсът е част от детския международен форум „Зелена планета“ и е включен в Националния календар на МОН  за изяви на децата и учениците . Организатори на национално ниво са фондация „Устойчиво развитие на България, Националния дворец на децата и Синдикат на българските учители.

Плевенските педагози участват с апробирани практики и екологични проекти, реализирани в работата с децата и касаещи изграждането на навици за съхраняване на общочовешките ценности, културното и природно разнообразие.

В раздел „Природата – безценен дар, един за всички“, проектът „Зрънце любов“, представен от група „Мечо Пух“  и Павлина Илиева, е отличен с Първа награда. „Зелена занималня“ на група „Весели калинки“ и учителите Милена Стефанова и Валя Иванова заслужи Втора награда.

На церемонията по награждаване, състояла се в Националния дворец на децата, групите са наградени с купи, а учителите – с плакети „За педагогическо майсторство“ и грамоти за подготовка на учениците.

Чрез своите екологични дейности,  децата и учителите  заявяват своята позиция за необходимост от хармонична връзка между човек и природа  за съхраняване на Планетата – споделиха от детската градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: