Александър Георгиев спечели Детския турнир „Битката за Троян“

16.10.2023 8:14

От 13 до 15 октомври в град Троян се проведе Детският турнир „Битката за Троян“.В него взеха участие 23 състезатели до 16 годиниот цялата страна.Те играха 6 кръга по „Швейцарска система“ общ турнир,като отделно се правеше класиране в отделните възрастови групи.

Отлично се представи Александър Георгиев, който спечели убедително турнира със 6 точки от 6 възможни (!). Много добре се представиха и останалите състезатели от СКШ “Спартак Плевен XXI”, като Виктор Комитски и Натали Цанева спечелиха сребърен и бронзов медал в групата до 12 години, постигайки съответно 3,5 и 3 точки. Малко не достигна на Кирил Гаргов, Виктория-Елизабет Миткова и Максим Казанджиев да спечелят медали в своите групи, като постигнаха съответно 4,3 и 2 точки.

Успоредно с детския турнир се проведе и Открит Турнир за мъже и жени. В него взеха участие 21 състезатели. Отлично се представи Мартин Дяков, който постигна 4 победи, един равен и една загуба, което му отреди трето място. Добре се представи и 12-годишната  Катерина Бояджиева, която предпочете да играе в открития вместо в детския турнир и  постигна 3 точки от 6 възможни.

Следващата спортна проява на шахматистите от СКШ “Спартак Плевен XXI” е турнирът за „Купа Плевен“. Той е от спортния календар на ОБЩИНА ПЛЕВЕН и се организира заедно с нея. Ще се състои на 21 и 22 октомври в ч-ще „Съгласие“ и ще бъде по ускорен шах в 9 кръга по  “Швейцарска Система“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: