Стефан Бурджев с остра гражданска позиция по скандалния случай с чиновника Емин

05.09.2023 14:19

Скандалът между съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и спешната болница „Пирогов“ се разраства. В писмените обяснения лекари и медицински сестри потвърждават, че Емин е проявил вербална агресия към персонала и е отправил заплахи, че ще се обади на здравния министър.

Всичко започна миналата седмица с Фейсбук публикация на сестра от болницата. В нея се твърди, че Мустафа Емин, който е съветник на военния министър, се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото. Емин тогава отрече всички тези твърдения. Последваха множество остри обществени реакции към самозабравилия се държавен чиновник.

Темата коментира с емоционален пост във фейсбук и Стефан Бурджев, член на Националния съвет на БСП и бивш заместник министър на земеделието. Ето и неговите думи:

„Страшно съм ядосан от постъпката на Мустафа Емин. Още повече ме разгневи след това неговата наглост. Заемал съм и по-високи държавни постове, но и тогава и сега не ми е минавало през акъла да се държа така с лекари и медицински работници, камо ли в най-натоварената и може би най-уважавана болница в България. А в залата е имало друго дете, което е било на границата между живота и смъртта…

Искам да изкажа уважението и съпричастността си към всички български лекари и здравни работници, които са жертви на агресия под всякаква форма. Чиновници като Емин трябва веднага да бъдат уволнени!“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: