Майя Ананиева е избрана да бъде куратор за България на Международната изложба в Иран

02.09.2023 17:07

Организаторите на Международния конкурс „Здраве 2023“ в Иран са предоставили  на художничката Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ да бъде куратор за България  на  Международната изложба, която включва представяне на специално създадени постери  на наградените 40 детски творби избрани сред 500 участници от 20 страни. Това предложение идва като резултат от триумфалния успех на арт школа „Колорит“ на 9-тия Международен конкурс „Здраве 2023“ в Иран. Международното жури е присъдило  най-високото отличие „Златен трофей“ на конкурса, както и шест Златни медала на деца от арт школа „Колорит“.

Децата победители получиха официална покана за тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 8 ноември в Ереван  – Армения. Церемонията ще бъде част от програмата на 9-тия „Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти“. Всяка година Фестивалът и церемонията за връчването на наградите се провежда в различни страни и континенти. Наградените творби ще бъдат представени в поредица изложби в детски педиатрични клиники в различни страни по света  под девиза „Помогнете на здравето с изкуство, за да дадете усмивка на всяко туптящо сърце“. Международният конкурс и Фестивал се организират от лекари педиатри от цял свят, обединени в  група „Здраве и изкуство“ в Иран, които работят за благородната кауза, поддържане на психичното здраве на болни деца, оценявайки ефекта на изкуството върху здравето .

За мен е чест да представя Международната изложба по време на откриването на Новия ни творчески сезон в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен на 7 ноември, след което ще бъде представена в педиатрични клиники в Плевен и страната. Това е изключително висока оценка за мен като арт педагог и затвърждава лидерската позиция на  арт школа „Колорит“ на световната сцена на детското изобразително изкуство. Това споделя художничката Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: