Арт школа „Колорит“ с триумфален успех на Международния конкурс “Здраве 2023“ в Иран

14.08.2023 8:39

Арт школа „Колорит“ бележи триумфален успех на 9-тия Международен конкурс „Здраве 2023“ в Иран. Международното жури е присъдило най-високото отличие „Златен трофей“ н Златен медал на шестгодишната Гергана Росенова за живописната творба „Лекарите са като ангели“.

Златен медал е присъден на пет деца от школата. Високото отличие печелят Алина Симеонова – 6г., Аделина Петрова – 13г., Ивалина Атанасова – 15г., Кристиян Ковачев – 9г. и Нина Енчева – 13г.  Децата – победители получават официална покана от организаторите за тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 8 ноември в Ереван  – Армения. Церемонията ще бъде част от програмата на 9-тия „Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти“. Всяка година Фестивалът и церемонията за връчването на наградите се провежда в различни страни и континенти. Наградените творби ще бъдат представени в поредица изложби в детски педиатрични клиники в различни страни по света  под девиза „Помогнете на здравето с изкуство, за да дадете усмивка на всяко туптящо сърце“. Международният конкурс и Фестивал се организират от лекари педиатри от цял свят, обединени в  група „Здраве и изкуство“ в Иран, които работят за благородната кауза, поддържане на психичното здраве на болни деца, оценявайки ефекта на изкуството върху здравето.

Това е  четвъртото и най-успешно представяне на арт школа „Колорит“. Три от наградените деца – Гергана Росенова, Кристиян Ковачев и Нина Енчева са от Плевен.  Другите три от наградените деца  се обучават онлайн в арт школа „Колорит“. Алина Симеонова е от София, Аделина Петрова е от Велико Търново, Ивалина Атанасова  е от Мадан. Това е изключително висока оценка за мен като арт педагог и затвърждава лидерската позиция на  арт школа „Колорит“ на световната сцена на детското изобразително изкуство.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен.

13.08.2023г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: