В Арт Център Плевен: откриха първата самостоятелна изложба на Елена Велкова – снимки

30.08.2023 8:26

Първа самостоятелна изложба на талантливата млада художничка Елена Велкова бе открита на 29 август в Арт Център Плевен. С нея плевенският културен институт продължава своята кураторска политика да представя както утвърдени имена, чертаещи тенденции в българското изобразително изкуство, така и нови автори със собствена стилистика и натюрел. Събитието уважиха кметът на Община Плевен Георг Спартански, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Стефка Григорова, художници, ценители на изящното изкуство.

За първи път посещавам Плевен и бях много приятно изненадана от колекциите с произведения на изкуството, които галериите на града предлагат. За мен е чест и удоволствие да представя тук своите картини. Това сподели Елена Вълкова при откриването на изложбата.

Кметът на Община Плевен подкрепи усилията на екипа на Арт Център Плевен, освен утвърдени автори от Плевен и България, да поощрява таланта на млади български творци. Той пожела успех и творческо развитие на идеите на Елена Вълкова.

Елена Велкова е родена на 2.6.1993г. Февруари 2018 завършва бакалавърска и магистърска степен в ателието на проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева, специалност Живопис в НХА. През 2016г. заминава за Венеция по програма Еразъм, където учи един семестър, отново специалност Живопис. През 2018, е приета за втора магистратура в ателието на проф. Серджо Наникола, в Милано, където прекарва два семестъра.

От 2018 година работи, като преподавател по Изобразително изкуство в 129. ОУ „Антим I”. От 2022г. е асистент преподавател по рисуване в УАСГ, катедра „Рисуване и моделиране“. От 2014 година до днес участва в множество изложби и конкурси, като печели и редица награди.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: