Росица Денчева и Елизара Янева започнаха с победи на силен турнир в Канада

29.08.2023 12:42

Българките Росица Денчева и Елизара Янева започнаха с победи на сингъл при девойките на турнира от категория J300 на ITF в Монреал (Канада).

Поставената под №7 Росица Денчева победи със 7:6(6), 6:0 Криша Махендран от Индия. За място на четвъртфиналите Денчева ще играе срещу №9 в схемата Соня Жиенбаева от Германия. Елизара Янева направи обрат и се наложи с 3:6, 6:3, 6:3 над Ноеми Базилети от Италия. На осминафиналите Янева ще играе срещу втората поставена Емерсън Джоунс от Австралия. Поставената под №6 Ива Иванова започва днес участието си срещу Джана Обонийе от Канада.При юношите Илиян Радулов е поставен под №1 в схемата. Радулов ще стартира участието си в турнира срещу Мейс Ротгеринг от Нидерландия. Предната седмица Радулов триумфира с титлата на турнир от същата категория във Вашингтон (САЩ).Надпреварата в Торонто е последен тест преди Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Там България ще бъде представена от Илиян Радулов при юношите и Ива Иванова, Росица Денчева и Елизара Янева при девойките.

За съжаление контузия спря Адрияно Дженев от участие на тези турнири.

US OPEN за юноши и девойки започва на 3 септември. Илиян Радулов, Росица Денчева и Елизара Янева участват на тези турнири като част от отбора на ITF.

Информация: бгтенис

#тагове:

НАЙ-НОВИ: