Росица Денчева се класира за четвъртфиналите на силен турнир в САЩ

24.08.2023 7:13

Българите Илиян Радулов и Росица Денчева се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира за юноши и девойки от категория J300 на ITF във Вашингтон (САЩ).

Поставеният под №2 при юношите Радулов разгроми с 6:3, 6:0 №13 в схемата Юван Нанда от Индия. За място на полуфиналите Илиян ще играе срещу Сайръс Маджуб от САЩ.

Радулов се класира на полуфинал в турнира на двойки в тандем с Тянхуей Джан от Китай. Поставената под №8 на сингъл при девойките Денчева победи със 7:5, 6:0 Емили Сарц-Лунде от Норвегия. На четвъртфиналите Росица ще играе срещу първата поставена Маю Кросли от Япония. Илиян Радулов, Росица Денчева и Елизара Янева участват на турнира като част от отбора на ITF. Родните таланти са част от отбора на ITF за US OPEN. През следващата седмица те ще играят на турнир от категория J300 в Монреал. От 3 септември българчетата започват участие на US OPEN.

България ще бъде представена от Илиян Радулов при юношите и Ива Иванова, Росица Денчева и Елизара Янева при девойките на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

За съжаление контузия спря Адрияно Дженев от участие на тези турнири.

Информация: БГтенис

#тагове:

НАЙ-НОВИ: