„ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА” – възможност за младежите от малките населени места в област Плевен

17.08.2023 15:33

На 17. 08. 2023 год. в Прес-клуба на БТА, в гр. Плевен се проведе пресконференция на екипа на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” за огласяване на целите, дейностите и очакваните резултати на проекта „Европа на младите хора”, финансиран от Националната програма за младежта на Министерството на Младежта и спорта. Идеята на проекта е да бъде провокирана инициативността и участието на младите хора от нашия град и по-малките градове: Долна Митрополия, Левски, Гулянци и Тръстеник. Преки наши партньори са местните читалища, които са не само членове на организацията ни, но са едни от най-активните, най-отговорните към проблемите на младите хора читалища в област Плевен. Основните дейности са: селектиране на младежки екипи, изнесено семинарно обучение, провеждане на кампания от „Европейски уроци”, които подготвените млади хора ще проведат в своите градове и младежки фестивални събития, които да приобщят техни връстници към европейските теми, да повишат информираността и знанията им за възможностите, които Европа предоставя за тяхното образование и личностно израстване.

Чрез пресконференцията се даде гласност на нашата младежка инициатива, така че възможно повече младежи да се включат в предстоящите дейности. Гост на публичното събитие беше координатора на Министерството на младежта и спорта Атанас Кършев, който представи Националната програма за младежта и пожела успех на сдружението, на експертите му и на младите хора, които ще бъдат активно включени в дейностите на проекта.  

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016-2020) в рамките на Проект НПМ-2-045-ТО5/2022/07.11.2022г. „ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА“, Идент. № 25-00-2/05.07.2023г. на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: