Днес бе Тържествената промоция на младите лекари от 44-я випуск на Факултет „Медицина“ – снимки

01.12.2023 18:22

Днес в ДКТ „Иван Радоев“ бе Тържествената промоция на младите лекари от 44-я випуск на Факултет „Медицина“ на Медицински университет Плевен.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 129 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2023 млади лекари е Много добър 5.00. Във випуска има един Златен Хипократ за пълно отличие – д-р Симона Аврамова, както и висок брой отличници – 28.

Специален гост на събитието бе Димитър Бербатов, който изнесе мотивиращо слово за пътя към успеха и подари на отличниците автобиографичната си книга „По моя начин“.

Ректорът проф. д-р Добромир Димитров се обърна към младите лекари с думите:

„Скъпи млади колеги,

Медицинското изкуство е съвкупност от природно и човешко, от знание и умение, то е хармония. Неслучайно още от древността, според „бащата на медицината“ Хипократ, понятието за добър лекар е било отъждествявано с това за добър човек. Всички вие ще имате нелеката задача да давате надежда и подкрепа в моменти на страдание и болка. Вярвайте в себе си, в знанията и в интуицията си, те никога няма да ви подведат. Израствайки и развивайки се професионално, вие ще издигате и утвърждавате авторитета на нашия университет и на Вашите преподаватели.

Днешният празник е двоен, защото специален гост на вашето дипломиране е един забележителен млад човек, който прослави България с футболните си успехи както като капитан на Националния отбор, така и като шампион и голмайстор на Англия с „Манчестър Юнайтед“. Той е футболист № 1 на годината на България за рекордните седем пъти и носител на Златната обувка на Висшата лига. Днес той е човек с кауза, пример и вдъхновител. Вече над 15 години Фондация „Димитър Бербатов“ подкрепя талантливите деца на България.“

Информация и снимки: МУ Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: