Естетически съображения на експертите прекратиха третия конкурс за композиция „Двете сърнета“

15.08.2023 15:44

Днес в Заседателната зала на Община Плевен Експертен съвет разгледа представения единствен идеен проект на скулптора Стефан Коцев в рамките на обявения от Община Плевен нов конкурс за изработване на фигури на две сърнета по подобие на емблематичната за поколения плевенчани композиция в парк „Кайлъка”.

След провелата се професионална дискусия, проектът бе отхвърлен по естетически съображения на експертите, а конкурсът – прекратен.

Припомняме, че в началото на юли конкурсна комисия, председателствана от заместник-кмета Милен Яков, разгледа представените два идейни проекта в рамките на обявения от Община Плевен конкурс за изработване фигури на две сърнета по подобие на емблематичната за поколения плевенчани композиция в парк „Кайлъка”.

Тогава тя установи: Първият от идейните проекти е придружен от гипсов макет в мащаб 1:5, каквито са конкурсните изисквания. Представените документи бяха в пълен обем. Проектът обаче не отговаря на условието максимално да се доближава до оригинала, е мнението на членовете на комисията. Към втория идеен проект не е представен макет, в пакета документи са приложени само снимки на макет във видим мащаб 1:1, с което проектът не отговаря на изискванията, установи комисията.

С тези мотиви конкурсът тогава също беше прекратен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: