В Червен бряг: продължават протестите срещу увеличения тежкотоварен трафик

19.07.2023 7:20
Продължават протестните действия на гражданите от Червен бряг срещу увеличения тежкотоварен трафик по републиканския път Луковит – Червен бряг Оряхово. Въпреки това, продължава и да не се спазва въведената от Областно пътно управление – Плевен, временна организация на движението на тежкотоварните автомобили по обходния маршрут. Той все така не е обозначен с необходимите пътни знаци.
В тази връзка кметовете на трите засегнати общини предприеха съвместни действия, сигнализирайки държавните институции, от които зависи решаването на проблема.
В Червен бряг бе проведено извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението, с представител на Инициативния комитет на протестиращите граждани – ген. Петър Петров. В резултат на направените предложения, в спешен порядък кметът на Общината – д-р Костадинов изпрати уведомително писмо до Министър-председателя на Републиката, Министъра на Регионалното развитие и благоустройството, до Министъра на Вътрешните работи и до Председателя на Управителния съвет на АПИ.
Това информират от Община Червен бряг.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: