Деца в град Левски рисуват Апостола на Свободата – снимки

17.07.2023 13:59

Днес деца рисуваха Апостола на Свободата в град Левски. Детска арт-работилница стимулира творческата активност на децата в парковата зона до Община Левски. Открита беше и фотоизложба „Децата на земята”.

Силвия Антонова от екипа на СОНИК СТАРТ в град Левски обяви, че по- повод празника на град Левски, 186 години от рождението на Васил Левски, и 15 години СОНИК СТАРТ, са решили да подарят на децата и жителите на града вълнуващо преживяване с рисуването на портрет на Апостола, за да го почувстват по-близък. Те ще творят и с глина и ще оцветяват фигурки.

Портретът на Левски е на No Name – човек без име  подел кампания „Бъдеще за миналото” с цветни портрети на велики българи, портрети , които са по-близки до съвременното светоусещане на младите хора. Пет комплекта за оцветяване – рисуване по номера, са подарени на деца, участвали в конкурси на СОНИК СТАРТ, каза Силвия Антонова.

Фото изложбата „Децата на земята“ представя разнообразни творби, създадени от изявени и млади таланти, които изразяват своята връзка с природата и хуманните ценности.

Йоана Димова от град Левски е отличена и ще бъде специално наградена от СОНИК СТАРТ за фото-творбата си.

Фотоизложба „Децата на земята” на 18-ти  и 19- ти  юли всеки ще може да види в салона на Народното читалище „Георги Парцалев- 1901“.

Тази вечер в Летния театър при НЧ „Георги Парцалев-1901” с концерт-спектакъла „Обич и песен“ от 20,00 ч., с участието на Росица Кирилова, Ева Найденова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Братя Аргирови  ще  празнуваме заедно българската музика, информират от Пресцентър на Община Левски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: