Започнаха проявите, посветени на празника на град Левски – снимки

16.07.2023 17:11

Започнаха проявите, посветени на празника на град Левски на 18 юли, деня на 186-та годишнина от рождението на Апостола на СвободатаВасил Левски

Днес завърши III кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм в  8 категории с общо 45 представители на клубовете от София, Варна, Враца, Русе, Пазарджик, Левски  и др . Подготовката и тренировките за Държавния  шампионат по автомоделизъм за електро модели се проведоха на 14 юли, квалификациите на 15 юли, а днес финалистите получиха достойно признание за оспорваната надпревара с медали, грамоти и благодарности за положения труд и постижения.

Зам. председателят на Българската федерация по автомоделен спорт Дамян Петров благодари на домакините в лицето на кмета на Община Левски Любка Александрова за подпомагането при развитието на този спорт вече трета поредна година. Благодари още на Пламен Пенчев – ръководител на автомоделния клуб в Левски за подкрепата, труда и организацията, на участниците – за достойното представяне.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави всички участници в състезанията по автомоделен спорт, които вече трета година са част от празниците на град Левски и това ги прави съпричастни към важни дати в историята. Благодари на Пламен за сърцатата дейност,  основен двигател за провеждането на държавен шампионат. Община Левски подкрепя всички спортове в общината с радост, защото резултатите показват, че си струва, и пожела нови успехи.

Финалът на III кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм  на  спортната площадка в ОУ „Максим Горки“, гр. Левски днес зарадва и участниците от Автомоделния клуб в Левски, където се обучават 15 деца.

Мартин Мирчев зае второ място в  категорията за деца до 14 години . Мартин участва в клуба вече три години и интересът му е голям, както и желанието да побеждава. Цветомир Цветанов получи специална награда за своя дебют. При мъжете Мирослав Русев, който участва в четири категории, спечели две първи места, Владимир Янков в своята категория се нареди сред най-бързите модели.

Клубът в Левски, който има вече 22-годишна история, привлича много деца, отбеляза кметът на Общината , а това са нови надежди за нови победи.

Откритият турнир по тенис на корт за аматьори, под патронажа на  кмета на Община Левски, започна в събота, на 15 юли, на Общински спортен комплекс – Левски и спортните  площадки в СУ „Крум Попов“ –  Левски.

Във второто издание на турнира участниците бяха 21 и след изтегления  жребий са определени 7 групи с по 3-ма участника, като всеки играе срещу всеки в групите, поясни Радослав Рачев. Победителите се състезават за наградите. Най-младият участник още не е навършил 8 години, а тази година има и дама, която участва в турнира.

Съпругът, синът и племенникът на Полина Дончев  участват в турнира и това я прави щастлива. Участниците тази година в турнира за аматьори са повече и дано този спорт намери повече съмишленици, пожела с благодарност към тенис клуба и Община Левски.

Дванадесетгодишния Мартин е започнал от 4-ри годишен да играе тенис и го харесва, защото е много динамичен спорт.

Любовта към този спорт е довела и 27-годишният Любослав Ронков от Велико Търново в Левски. Тази вечер приключва Откритият турнир по тенис на корт за аматьори, който ще определи победителите .

Днес на Общинския плувен комплекс в Левски в Състезание по плуване, желаещите да се разхладят и опитат късмета си получиха награди и грамоти от инж. Кольо Домеников – зам. кмет на Община Левски с пожелание за здраве и успехи.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: