С културни и спортни събития милковчани отбелязаха празника на родното си село – снимки

26.06.2023 18:24

По традиция в последната събота на месец май се проведе празника на село Милковица. За събитието Кметството и НЧ „Иван Вазов 1928“ бяха подготвили богата програма, която създаде много настроение на жители и гости.

Задължителна за празника проява е футболната среща между действащия отбор на ФК „Свобода“ и ветераните, която се проведе на 23 юни. Оспорваният двубой завърши с дузпи и резултат 4:1. На следващия ден уменията си в стрелбата демонстрираха местните ловци и стрелци. В състезанието по ловна стрелба първи станаха домакините, втора се нареди Ловната дружинка на Брест, трети и четвърти съответно I и II Гулянска дружинка, на пето място в състезанието се класира дружинката на Дъбован.

Кулминация на празника в Милковица беше пъстрата програма на НЧ „Иван Вазов 1928“, която разлюля площада на 24 юни с любима музика и вихрени танци. В нея участваха малчуганите от ДГ „Детска радост“, танцовите и певчески формации при читалището, гостуващи певци, танцьори и инструменталисти.   Кметът на Милковица Михаил Пелев благодари на всички участници и хората ангажирани с подготовката и провеждането на събитията, поздрави своите съграждани и им пожела да са здрави и винаги здраво свързани с корена си. На събитията в Милковица присъства и кметът на общината Лъчезар Яков, който подчерта, че не се чувства като гост, а като у дома си, както навсякъде в община Гулянци и изрази надежда занапред хората да се срещат все по хубави поводи, да са здрави и задружни. Всеобщото веселие на площада продължи до късните часове с концерт на Райко Кирилов и заря.

Информация: Пресцентър на Община Гулянци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: