32 бебета са проплакали в ,Мама и Аз’ от откриването ѝ

10.07.2023 15:07

Броени седмици след откриването й, в новопостроената клиника за майчино и детско здраве ,Мама и Аз’ Плевен вече са се родили 32 бебета. Съотношението момичета/момчета е в полза на вторите – момченцата, проплакали в родилния комплекс, са 17, а госпожиците – 15, съобщиха от там.

Сред малчуганите има и братчета близнаци.

„Щастливи сме от доверието, което ни гласуват все повече родители. Клиниката е нова, и въпреки това все по-често ни търсят бъдещи майки и татковци от цялата страна. Първото ни бебе е момиченце – Виктория, име на победител. Приемаме това като добър знак за целия екип“, споделят от родилното отделение в ,Мама и Аз’. Всички бебета на клиниката си тръгват от там с подарък – албум, запечатал техните първи моменти – първа снимка, първи отпечатък от крачето и ръчичката, първи впечатления.

Първите страници на книга за препоръки, похвали и оплаквания са изписани – родителите споделят щастливи емоции и благодарности към екипа.

Клиниката ,Мама и Аз‘ заема новопостроеното, самостоятелно болнично крило на ‚Сърце и Мозък‘ Плевен. Родилният блок е към Клиниката по акушерство и гинекология с началник доц. Йордан Попов. Бъдещите майки прекарват часовете до срещата с тяхната рожба в уютна обстановка, максимално близка до домашната, с подкрепата на техен близък и дискретно наблюдение от страна на екипа. Родилният сектор разполага със зали за естествено или оперативно раждане. Има възможност и за избор на самостоятелна родилна зала за нормално раждане, където се позволява и присъствието на придружител по време на раждането.

В послеродовия сектор на ,Мама и Аз‘ е организиран престоят след раждането – осигурено е всичко необходимо за майката и новороденото.

В ,Мама и Аз‘ се провеждат Дни на отворените врати всеки трети петък в месеца от 10:30 до 11:00 часа. 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: