Община Левски ще бъде домакин на Конференция за приоритетите и предизвикателствата пред здравеопазването

06.07.2023 16:43

На 7 юли /петък/ от 12:00 ч в лилавия салон на Община Левски ще се проведе мащабното събитие на тема „Регионално и национално здравеопазване – приоритети и предизвикателства”. Проблемите на общинското здравеопазване и общинските болници ще бъдат обсъдени с участието на водещи лекари от различни специалности.

Сред тях ще са проф. Генчо Начев – кардио и съдова хирургия и екип от болница „Св. Екатерина“, проф. Атанас Щерев – гинеколог и специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, проф. д-р Радослав Гайдарски – хирург, проф. д-р Тома Пожарлиев – хирург  от болница ,,Доверие“, д-р Георги Кръстев – ортопед  от УМБАЛ Каспела, гр. Пловдив, д-р Тихомир Папуров – ортопед, д-р Добрин Папуров – хирург от МЦ „Солигена”, Търговище, проф. д-р Тодор Черкезов, дерматолог и директор на болница МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски“, Кърджали, д-р Димитър Черкезов – дерматолог  в МБАЛ ,,Св. София“.

Идеята на Сдружение ,,Клъстер на здравните региони“  за събитието се реализира с подкрепата на Община Левски и Община Сухиндол. Мащабното събитие в Левски е част от инициативите на Община Левски, свързани с подобряване на местните здравни и социални услуги, коментира кметът на Община Левски Любка Александрова. Община Левски кани гражданите, които имат интерес, да се включат в дискусията.

На форума ще бъдат разгледани теми, засягащи българското здравеопазване. Ще се коментират и въпроси, свързани с Националния рамков договор и финансиране на здравеопазването. Ще има и презентации за регионално здравеопазване на представители на РЗИ Плевен и РЗИ Велико Търново. На националното и регионално здравеопазване и Националния рамков договор ще се спре проф. д-р Андрей Кехайов.

Водещите лекари от различни специалности и техните екипи ще извършат безплатни медицински прегледи в същия ден, 7 юли, в сградата на „МБАЛ – Левски“ ЕООД. Хора със сериозни здравословни проблеми могат да получат компетентно мнение и преглед след записване на телефон 0878 210 161.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: