Езиковата в Плевен отбеляза своя патронен празник – фото-галерия

04.07.2023 7:52

На 26 юни 2023 година от 9.00 часа, в двора на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ – гр. Плевен  се състоя тържествен концерт по случай  114 години от рождението на знаменития учен и писател Димитър Димов. Учители и ученици, за втора поредна година, се събраха да отпразнуват празника с името на училището. Събитието премина много емоционално. Празничният дух завладя публиката с добрите изпълнение на талантливите ученици.

Гост на тържеството беше бивш възпитаник – Ерик Борисов, който сподели: “На връх патронния празник на ПГПЧЕ „Димитър Димов“ гр. Плевен имахме честта да подарим Българското знаме, което е било част от голямото Роженско знаме през 2019.

Искам да благодаря на г-н Юрий Тодоров и цялото ръководство на гимназията, на учители и ученици, че заедно днес популяризирахме каузата за Пилон РОЖЕН, благодаря, че имах възможността още веднъж да се докосна до училищната магия и че хората, които имат огромни заслуги да съм това, което съм в момента са заедно до мен, обединени в общи начинания и мислене“ Във връзка с това събитие,  в седмицата предхождаща празника, бяха организирани, конкурси, викторина и спортни състезания.

На 30.6.2023г. от 9.00 часа, в двора на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ –  гр. Плевен  се състоя втори тържествен концерт по случай завършването на учебната година. В програмата се включиха много мотивирани и знаещи ученици, които потвърдиха, че Езиковата гимназия е училище, с доказан авторитет и висококвалифицирани учители.

Информация и снимки: ПГПЧЕ „Димитър Димов“ гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: