Награда „Стоян Михайловски“ за заместник-директора на езиковата в Плевен Грета Димова

24.06.2023 8:05

По традиция синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” присъжда ежегодно отличието „Стоян Михайловски“ на изявени български учители за заслуги в просветното, културното и синдикално дело по повод Деня на славянските първоучители. Наградите бяха връчени на 23 юни 2023 г. в сградата на КТ „Подкрепа“- гр. София от проф.д-р Цоков – министър на образованието и науката, инж. Партениотис – вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, д-р Юлиян Петров – председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, д-р Тренчев – почетен президент на КТ „Подкрепа“ и д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София.

В категория „Заместник-директор учебна дейност“ бе номинирана г-жа Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – гр. Плевен по предложение на Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и синдикалната секция към гимназията. От всички предложени заместник-директори по учебната дейност в страната наградата „Стоян Михайловски” бе присъдена на г-жа Грета Димова за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование, както и за постигнатите от нея високи резултати в учебната и извънучилищна дейност и неоспоримият й принос за издигане престижа на образователната институция, за която работи 31 години.

Госпожа Димова е бивш възпитаник на ПГПЧЕ „Димитър Димов” – гр. Плевен, когато училището е било с наименование Руска езикова гимназия, и завършва средното си образование със златен медал. Съпричастна е в продължение на 12 години към дейностите на училището като родител, а от 1992 г. работи 18 години като старши учител, 1 година – главен учител и 12 г. – заместник-директор по учебната дейност за издигане имиджа на Езикова гимназия и утвърждаването й като водеща учебна институция в град Плевен. За това време тя ясно демонстрира организационните си и управленски умения и компетенции.

Г-жа Димова е доказала своите професионални умения и стремеж за професионално развитие чрез спечелените и координирани от нея проекти по програма Еразъм+, Програма училище европейски посланик, по НП на МОН „Иновативни училища“, „Иновации в действие“, чрез участието й в национални кръгли маси, международни телемостове, панелни дискусии, фестивали, национални и международни семинари по програмата eTwinning към Центъра за развитие на човешките ресурси, професионални курсове, семинари, обучения за развитие, проведени в друга държава. Налице са и отличните резултати на учениците й в Многоезични състезания, в състезание на английски език „Образование на бъдещето“- фондация „Дарби“, национални състезания на НАБЕК, спечелени участия в „Евроскола“- Страсбург, „Твоята Европа, твоят глас“- Брюксел.

Грета Димова е разпознаваемо име и личност сред плевенската общественост, уважавана от ученици, родители и колеги, работеща безусловно и безрезервно в учебната и извънучилищна дейност, обичаща това, което прави, и тези, за които го прави. Трудното време не спира устрема й към нови успехи и постижения, към новаторство и интерактивност в осъществените дейности по проекти и национални програми, към подкрепа при проява на неустойчвост, към самоусъвършенстване и професионална квалификация.

Към многобройния арсенал от сертификати, дипломи, грамоти от кмета на гр. Плевен, от ръководството на ГПЧЕ, почетна грамота „Неофит Рилски“, г-жа Димова прибавя и наградата „Стоян Михайловски“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: