В община Долни Дъбник се проведоха ученическите игри за „Купата на Кмета“ – снимки

27.06.2023 12:29

В община Долни Дъбник се проведоха ученическите игри за „Купата на Кмета“. Превърнало се вече в традиция, за поредна година училищата в община Долни Дъбник показаха класа, майсторска игра и стремеж да бъдат достойни приемници на големите спортисти.

Стартът на състезанията бе даден на 14 юни с футболен турнир, проведен в село Горни Дъбник. Турнирът бе открит от Кмета на Община Долни Дъбник г-н Иван Ветов. Той поздрави всички участници и им пожела успех в състезанието, в което се включиха десет училищни отбора, разделени в три възрастови групи. В I група взеха участие четирите отбора от І-ІV клас от НУ    „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Долни Дъбник, ОУ „Христо Ботев” с. Садовец и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Горни Дъбник. Във II група взеха участие ученици от V-VІІ клас от СУ „Христо Ботев” гр. Долни Дъбник , ОУ „Христо Ботев” с. Садовец, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Горни Дъбник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”   с. Крушовица и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Петърница. В III група участваха VIII-ХІІ клас от ПГСС „Проф. Иван Иванов” гр. Долни Дъбник и СУ „Христо Ботев” гр. Долни Дъбник.

Благодарение на добрата организация, съдийство и подготовка на отборите, футболният турнир се превърна в истински спортен празник, както за самите участници, така и за техните верни привърженици, които не спираха да ги подкрепят. Битката между отборите беше оспорвана, но накрая винаги има победители. Купата на Кмета на Общината бе спечелена от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Горни Дъбник.

Купи, медали и футболни топки бяха връчени лично от Кмета на Община Долни Дъбник г-н Иван Ветов на отборите от всяка възрастова група. Наградени  бяха и откроилите се в турнира участници с най-добри футболни умения в I и II възрастова група със следните призове: „Най-добър нападател” и „Най-добър вратар”. За първа година имаше и отличие за  „Звезда на турнира“.

Състезанията продължиха на 19 юни в село Садовец с турнир по баскетбол, който протече много оспорвано и емоционално с голям ентусиазъм. И на този турнир бяха наградени участниците, медалите и купите бяха връчени от г-жа Биляна Ралчева – Секретар на Община Долни Дъбник, а първото място заслужено отиде при отбора на ОУ „Христо Ботев” с. Садовец.

На 20 юни се проведе състезание по волейбол в с. Горни Дъбник, което се превърна в един малък празник. Отборите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Горни Дъбник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Крушовица показаха спортсменска игра и заредиха всички присъстващи с добро настроение. Победители в  надпреварата станаха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Горни Дъбник.

При всяко едно съревнование – има много и всякакви емоции, но най-важни остават не победата, а удоволствието от играта, участието и желанието да се бориш за успеха – с упорит труд, постоянство и обич към спорта. На това продължаваме да учим нашите деца.

Това информира Тони Костадинов, главен експерт „ДСС“, Община Долни Дъбник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: