Успешно представяне на учениците от ПГПЧЕ „Димитър Димов“ в Германия

22.05.2023 13:03

По случай 9 май – Ден на Европа в гр. Кайзерслаутерн, Германия,  се проведе седмица, посветена на България, на която присъстваха кметът на град Плевен г-н Георг Спартански, директорът на ПГПЧЕ „Димитър Димов“ г-н Юрий Тодоров, старши учителят по немски език в ПГПЧЕ „Димитър Димов“ г-жа Румяна Стаменова и нейните ученици Веселина Йончева и Никола Пачевски.

Местната публиката и българската общност в град Кайзерслаутерн бяха силно впечатлени от езиковите знания и умения на възпитаниците на ПГПЧЕ „Димитър Димов“. Веселина Йончева и Никола Пачевски са носители на немска езикова диплома- ниво С1 и победители в конкурси и състезания, а през тази учебна година заеха челни места в националния кръг на олимпиадата по немски език с резултат Отличен 5.75. Никола Пачевски спечели  стипендия от Немската служба за академичен обмен (DAAD), което му осигурява пълно финансиране  за следване в Германия.

Това не е първата проектна изява на учениците на ПГПЧЕ „Димитър Димов“. Участието им в проектите „Kommunikation“ и „Get in Shape for Europe!“  по програмата Еразъм + с работни езици немски и английски има сериозен принос за тяхната уверена изява пред публика и развитите комуникативни умения.

Това информират от ПГПЧЕ „Димитър Димов“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: