Обмяна на опит между иновативните училища в Рупци и Драгиново

18.05.2023 15:00

НП „Иновации в действие“ предоставя обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на учители и ученици на място в партньорски училища от цялата страна, което води до по – добри резултати и един по-качествен образователен процес, отговарящ на съвременните изисквания.

От 11 до 14 май 2023г. ученици и педагогически специалисти от  Иновативно ОУ ”Христо Ботев”, село Рупци, община Червен бряг гостуваха на Иновативно СУ „Методий Драгинов“, село Драгиново по НП „Иновации в действие”. Целта на посещението е обмяна на опит и споделяне на иновативни практики .

Наблюдавахме уроци в реална обстановка в начален етап по учебните предмети човекът и природата и английски език. Ученици от III а и IV б клас демонстрираха завидни знания, придобити в процеса на обучение чрез метода CLIL. В урока се включихме и ние, ученици от партньорските училища.

Впечатлихме се от иновацията „История ИТ“ от г-н Налбантов, която   разкри възможностите за по-лесно усвояване на учебния материал.

Учениците от ЦДО ни отведоха в един познат и в същото време различен приказен свят, пречупен през призмата на новия век.

Домакините ни запознаха  с историята на Чепинското корито, с обичаите на уникалното европейско селище Драгиново, със стогодишната история на училището, с най-старото находище на кости от Плиоцена край Дорково. Това съобщават от Иновативно ОУ ”Христо Ботев”, село Рупци.

И още: Срещата постави началото на нови приятелства и запознанства, които са изключително полезни и ценни не само за процеса на обучението в нашите училища, а и за всички нас като хора, отдали се на мисията да обучават и възпитават бъдещето.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: