Колко потока от доходи има средностатистическият милионер?

28.04.2023 12:21

Хората често си представят милионерите като хора натрупали състоянието си благодарение на един успешен бизнес или инвестиция.

Проучванията обаче показват, че средностатистическият милионер в действителност има множество източници на доходи.

За да сме по-точни, цели седем.

Защо милионерите имат толкова много места, от които получават доходи?

Отговорът се крие в диверсификацията. Точно както трябва да диверсифицирате инвестиционния си портфейл, за да намалите риска, милионерите диверсифицират източниците си на доходи, за да се предпазят от икономически спадове или други неочаквани събития.

Ето няколко примера за видовете потоци от доходи, които милионерите могат да имат:

  • Заплата: Въпреки че много милионери са предприемачи или собственици на бизнеси, някои от тях имат и високоплатена работа в области като финансите или технологиите.
  • Приходи от бизнес: Милионерите често са собственици на фирми, които получават доходи от своите компании. Това може да включва печалби от продажби, лицензионни такси или приходи от наем на търговски имоти.
  • Инвестиции: Милионерите често имат различни инвестиции, включително акции, облигации, недвижими имоти и стоки. Като диверсифицират инвестициите си, те могат да сведат до минимум риска и потенциално да получат по-висока възвръщаемост.
  • Авторски и лицензионни възнаграждения: Ако милионерът е създал интелектуална собственост, като например книга, песен или патент, той може да получава авторски и лицензионни възнаграждения от използването или продажбата им.
  • Приходи от наем: Милионерите могат да притежават жилищни или търговски имоти, които отдават под наем на наематели, генерирайки пасивен доход.
  • Капиталови печалби: Милионерите могат да получават доходи от продажбата на активи, като например недвижими имоти или акции, генерирайки капиталови печалби.
  • Дивиденти: Милионерите могат да получават доходи и от акции или взаимни фондове, изплащащи дивиденти.

Наличието на многобройни потоци от доходи позволява на милионерите да се занимават със своите страсти и интереси. Например милионер, който има успешен бизнес, може да получава доходи и от писане на книги или изнасяне на речи.

Разбира се, не всеки може да стане милионер като просто диверсифицира източниците си на доходи.

Изграждането на богатство изисква упорита работа, умно финансово планиране и определено доза късмет. Въпреки това, като вземе пример от наръчника на милионерите и диверсифицира източниците си на доходи, всеки може да намали финансовия си риск и да изгради по-стабилно финансово бъдеще.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: