Тържествено се дипломира Випуск 2023 на Факултет „Обществено здраве“ – снимки

07.04.2023 15:00

По традиция с тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) дипломира Випуск 2023 на Факултет „Обществено здраве“ на 7 април – Международен ден на здравето и празник на работещите в здравеопазването. Дипломи получиха общо 54 бакалаври и магистри от специалностите „Управление на здравните грижи“ и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. Дипломантите завършили с отличие от Випуск 2023 са 21, които бяха наградени с плакети и подаръци.

Тържественият ритуал по дипломиране на абсолвентите на Факултет „Обществено здраве“ води деканът проф. д-р Милена Карчева. Дипломите връчи ректорът проф. д-р Добромир Димитров, който поздрави дипломантите с думите: „Скъпи дипломанти, от сърце Ви поздравявам с двойния празник и ще го направя с един цитат на Нелсън Мандела, носител на Нобелова награда за мир и Награда за свободата на мисълта: „Образованието е най-мощното оръжие, което можете да използвате, за да промените света“. Вярвам, че с изградените компетенции, с професионализъм и решителност Вие ще покажете, че можете да промените света. Така както Вашите преподаватели, които днес също имат двоен празник, всеотдайно Ви предаваха своите знания и умения, за да изградят бъдещото поколение здравни специалисти, водени от мотото и нека „Ученикът да надмине учителя“!“

За втора година дипломантите, станали родители по време на следването, бяха изненадани с подаръци от партньори на висшето училище за успешното съчетаване на следването с майчинството.

Официални гости на събитието бяха: доц. д-р Пенка Стефанова, директор на РЗОК – Плевен; д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ- Плевен; Ивалена Василева, управител на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен; Надежда Димитрова, председател на Регионална колегия на Българската Асоциация на професионалистите по здравни грижи – Плевен; Ивайла Петкова, гл. сестра на УМБАЛ “ Д-р Г. Странски“ – Плевен и Ася Тончева, гл. сестра на УМБАЛ “ Света Марина“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: