Курсант от випуск 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски” с първи полет на вертолет Bell 206

16.03.2023 15:28
На 14 март курсант-старшина Николай Горненски направи първия си полет на вертолет Bell 206 и започна същинския етап от летателния си стаж в 24-та авиобаза – Крумово.
Полетът, изпълнен под ръководството на инструктора майор Боян Ангелов, продължи един час и включваше опознавателен полет по маршрут и полет в зона за запознаване с ефекта на кормилата. През месеца преди това курсантът летец от випуск 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски” премина задълбочена теоретична и наземна подготовка, която бе оценена на отлично ниво от инстуркторско-методическия състав на авиобазата, след което положи изпит за допускане до летателна дейност. През следващите два месеца предстои усвояване на редица задачи, сред които полет на висене, полет по кръга, полет по маршрут, полет в зона и полет за кацане на площадка с ограничени размери извън района на летището. Летателното обучение ще завърши с полагане на семестриален, а по-късно и държавен изпит по летателна подготовка.
Командването на 24-та авиационна база пожелава на курсант-старшина Николай Горненски да запази своя устрем и амбиция и да се справи успешно с предстоящите сложни етапи на подготовката си, които ще изградят неговата основа като един способен бъдещ летец-пилот на вертолет. Младите са най-ценният капитал, на който се основава бъдещето развитие на военната ни вертолетна авиация, и са жизнено необходими за поддържането на приемственост между поколенията. Надяваме се да има все повече мотивирани и способни мъже и жени, които да правят първите си полети в авиобазата.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: