Спектакълът „Елате ни вижте“ е новата премиера на ДКТ „Иван Радоев“. Днес и утре!

23.03.2023 13:17

„Елате ни вижте“ от проф. Кирил Топалов е втората премиера за тази година на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Премиерните представления са на 23 и 24 март – днес и утре – от 19:00 часа.

Режисьор на спектакъла е Владлен Александров. Сценографията, костюмите и мултимедията са дело на Иван Карев и Весела Статкова. Автор на музиката е Асен Аврамов.

Актьорът Емил Марков изпълнява ролята на Иван Вазов. Освен него в спектакъла участват и актьори от трупата на плевенския театър – Мариета Калъпова, Камелия Хатиб, Мария Илиева, Антъни Пенев, Адриан Филипов, Ованес Торосян, Екатерина Стоянова и други.

Спектакълът ни среща с герои от „Под игото“, „Чичовци“ и други произведения на Вазов. Целта му не е да развлича. Днес нямаме нужда от развлечение, а само от утешение…

Абсурдът в личностния, социалния и политическия живот не е изобретение на следосвобожденското време. Той е нашето перпетуум-мобиле, вече сто и петдесет години.

Не се отчайвате! Това е градивен Абсурд. Винаги има Надежда!

Дано след векове доживеем времето, когато никой няма да става партиен лидер, депутат и министър, воден като героите Вазови от жажда за власт и богатство.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: