Майката на Сузи ще продава цветя днес и утре, за да събере средства за прегледи в Турция

07.03.2023 14:34

Майката на Сузи – Бреза Иванова отново ще продава цветя за Осми март, за да събере необходимите средства за контролни прегледи в Турция.

„След последното ни завръщане от Турция през месец октомври миналата година Сузи продължава да има чести прилошавания, незнайно от какво. Сега през април отново ни предстои пътуване до Турция за контролни прегледи и изследвания, за да се коригират дозите на петте вида лекарства и двата вида хормони. Сузи е едно от шестте деца в България с основно заболяване хипопитуитаризъм- това е състояние след оперативно лечение на краниофарингеом“, разказва Бреза.

„Аз като майка ще направя необходимото за нейното пълно възстановяване“, добавя тя.

Благотворителният базар за цветя в помощ на Сузи ще се проведе на 7 и 8 март на две места в града – пред Т-маркет на първата спирка на квартал „Сторгозия“ и пред Централен мол от 09.00 до 19.00 часа. Купувайки цветя за любимата жена и майка, помагате на Сузи.

Ще припомним, че Сузан Мехмедова бе с диагноза тумор на главния мозък, което наложи и операция за отстраняването му. За животоспасяващата интервенция бяха събрани необходимите 25 000 евро и на 27 септември 2019 г. тя бе извършена в Университетска болница „Коч“ в Истанбул. След това обаче се налагат контролни прегледи в Турция и закупуването на нужните лекарства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: