НЧ „Георги Парцалев -1901” посвети Тържествен концерт на Националния празник на Република България

06.03.2023 12:43

Тържественият концерт на 2 март бе ярък израз на таланта, обичта към Родината и радостта от Освобождението на самодейните колективи и всички в препълнения салон на НЧ „Георги Парцалев -1901”.

Стиховете, песните и танците на самодейните колективи, носители на много  отличия от регионални и национални фестивали, бяха вълнуващо пътешествие във времето, заредено с духа на празника, белязал нова епоха в българската история.

Танцов състав „Сборенка”, Вокална група „Дивна”, Женска певческа група „Детелина”, Детски танцов състав „Дъга”, Танцов състав „Звънчета”, Фолклорна формация „Северняшка огърлица” и водещата на тържествения концерт Веселина Цонева бяха бурно аплодирани от публиката.

Силвия Сашкова – секретар на НЧ „Георги Парцалев -1901” поздрави всички за Националния празник, за Денят на художествената самодейност и Баба Марта, празниците, които силно свързват българските традиции и култура на нашия народ.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари от сърце от свое име и от името на препълнената зала за прекрасната програма на НЧ „Георги Парцалев -1901” в навечерието на Националния празник и ден след деня на самодееца.

Програмите на читалището, свързани с България и с националните и празници, винаги са правени истински професионално, отбеляза г-жа Александрова. Вълнуващото преживяване със стиховете на Вазов и прекрасното изпълнение на песните от младите самодейци, докоснало дълбините на духовната ни същност с радост и сълзи, ни кара да се чувстваме горди българи. Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави от сърце самодейците и читалищните дейци за всички успехи и пожела да бъдат все така дръзновени с мисията да се чувстваме истински българи с обич към фолклора и изкуството.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: