Кметството и Основното училище в Беглеж отбелязаха съвместно Националния празник

03.03.2023 13:14

Трети март е свят национален празник, ден, на който отдаваме своята признателност към жертвите, дадени от руски, украински, румънски, финландски войни за Освобождението на България. Този празник ни е скъп, не само, защото е един от първите празници, които новоосвободената българска държава въвежда в своя календар, а защото е символ на възстановяването на българската държавност след почти половинвековно прекъсване.

На този ден се навършват 145 години от Освобождението на България от османско робство. В навечерието  на 3 март- националния празник на България, почитаме паметта на всички, които са жертвали най-скъпото, което имат – живота си за българската свобода!

В честването на 3 март се включиха Кметство с. Беглеж, ОУ “ Васил Левски“, с. Беглеж, жители и гости на селото, които почетоха паметта на загиналите във войните. Всички поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение.

Учениците от ОУ „ Васил Левски“, село Беглеж изнесоха литературно- музикална програма. Накрая честването завърши с падане на колене и едноминутно мълчание в памет на всички загинали за нашето Освобождение.

Длъжни сме да помним своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм! Дълбок поклон пред загиналите за свободата на  Родината!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: