Максималните температури в празничните дни ще останат между 9° и 12°.

24.12.2022 8:06

Днес в западната част от региона ще бъде облачно. В централната сутринта ще преобладава слънчево време, но с напредването на деня и там ще се заоблачава. Вечерта на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Вечерта и през нощта ще се усили и ще бъде умерен. Минималните температури ще бъдат около и малко над 0°. Максималните температури ще останат между 9° и 12°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. До обед ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а след обед ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималните температури ще са между 10° и 12°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните части на Стара планина ще преобладава слънчево време. В централния дял ще бъде облачно, а върховете ще бъдат в мъгла. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5°. Максималната температура на 2000 м ще е около -4°.

Информация: НИМХ Плевен, Прогнозата е за региона  на Западна и Централна Северна България

#тагове:

НАЙ-НОВИ: