Голям коледен концерт напълни салона на читалището в Гулянци – снимки

23.12.2022 13:50

На 22 декември град Гулянци отпразнува Коледа и Нова година с голям концерт, изложба на рисунки и базар. В празничната инициатива участваха Община, Читалище, Училище, Детска градина и Център за обществена подкрепа.

Събитието започна с базар на сладкиши и сувенири, изработени от творчески клуб „Ферма за идеи“ с ръководител Валя Станчева и ученическия съвет при СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци и колектива и родителите на ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци. Във фоайето на читалището екипът и децата на ЦОП – Гулянци подредиха изложба от рисунки, уловили прекрасни празнични мигове. Духовият оркестър при училището подари на посетителите на базара коледно настроение със своите изпълнения.

Кулминация на празника беше концертът на НЧ „П. Р. Славейков 1923“, който напълни големия салон на читалището. Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави участниците и публиката. Той благодари на всички, че отделят от времето и енергията си, за да създават красота и  празничност и пожела здрава, мирна и благодатна 2023 година.

Сред фееричните декори и светлини, на сцената се качиха самодейните колективи и индивидуални изпълнители, малките таланти от ДГ „Незабравка“, Танцовият състав при училището с ръководител Елеонора Стефанова. Коледари наричаха за здраве, ефирни снежинки танцуваха и пяха, виха се кръшни хора и танци. Сред еуфорията на тържеството, с гръм и трясък пристигна и най-чаканият гост – Дядо Коледа. Яхнал модерно превозно средство, той влетя на сцената с добри пожелания и пълен чувал с подаръци за всички деца.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: