За ден задържаха трима младежи в Плевен с наркотици…

28.10.2022 9:17

С наркотици в Плевен е задържан 17-годишен. На 27 октомври около 15:30 часа на улица „Гренадирска“ при полицейска проверка в джоб на панталона му е намерена полиетиленова свивка с размери 6 х 4 см., съдържаща бяло прахообразно вещество. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. Непълнолетният е задържан за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е уведомен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

На 27 октомври около 16 часа на булевард „Георги Кочев“е проверена 16-годишна.  В джоб на якето ѝ е установена полиетиленова свивка с размери 6 х 4 см., съдържаща суха зелена тревиста маса с характерни белези на канабис. 16-годишната е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. По образуваното досъдебно производство работата продължава разследващ полицай.

Вчера около 14:20 часа на улица в ж.к „Сторгозия“ полицейски служители от Второ РУ-Плевен спрели за проверка 19-годишен. Той е предал доброволно свитък и пликче с кристалообразно вещество,  по негови данни пико. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 19-годишният е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.354 „а“от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: