НЧ „Паисий Хилендарски-2001“ гр. Славяново стартира проект с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”

11.10.2022 9:58

В началото на месец октомври 2022 година НЧ „Паисий Хилендарски-2001“ гр. Славяново стартира проект, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Размерът на финансиране е 14 831,90 лв.

Главната цел на проекта “Да върви годината по ноти!” е да се популяризира българското любителско творчество по атрактивен, достъпен и  ангажиращ начин.

По проекта е предвидено закупуване на фанфари и създаване на фанфарен оркестър към читалището. Ще бъдат обхванати 15 младежи и девойки от шести до единадесети клас.

Осъществяването на проекта ще спомогне за затвърждаване  и надграждане на доверието на обществеността към читалището, обогатяване на културния живот в нашето малко населено място.

Като сравнително  млада  организация, НЧ  “Паисий Хилендарски-2001”   успя да завоюва място в обществения живот на града, откликвайки  на специфичните потребности и интереси на населението.

Към настоящия момент читалището поддържа:

Постоянно действащи състави:

– Танцова формация „Славянци“;

– Детски танцов състав към ТФ „Славянци“;

– Вокална група за стари градски и популярни песни „Нежни звуци“;

Временно действащи състави:

– Група за пресъздаване на обичая „Камила“;

– Лазарска група.

Клубове и кръжоци:

– Клуб за изучаване на български народни хора – възрастни и деца;

– Кръжок по ръкоделие за деца.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО ”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: