Помощ за пострадалите карловски села от Лайънс клубовете в България

23.09.2022 9:34

Днес, осигурената от Асоциацията на Лайънс клубовете в  България  малка техника – багери тип Бобкат, челни товарачи и малки двуосни самосвали, потеглиха и ще работят  в Каравелово, едно от най-пострадалите от наводнението села.

След бедствието, Асоциацията на Лайънс клубовете в България поиска от фондацията на Международната Лайънс организация LCIF грант,  с който да се помогне за възстановителните работи по отстраняване на наносите и отпадъците от наводнението.

След координация с Кризисния щаб на Община Карлово се оказа, че има най-голяма нужда точно от този вид техника, за да може да се почистят дворове, където тази дейност извършвана ръчно и е изключително трудоемка. На места наносите са до метър и половина.

Надяваме се да сме от помощ на бедстващото население и да допринесем за изчистването на селото и връщането на жителите му към нормално ежедневие.

Фондацията на Лайънс интернешънъл LCIF предоставя всички средства постъпили от дарения за грантове:

  • за спешни случаи – помощ при природни бедствия – земетресения, наводнения и др,
  • за подкрепа на страдащи и бежанци от войни и конфликти,
  • пряко в дейностите на клубовете от организацията – за борба с глада, диабета, тумори в детска възраст, за опазване на зрението, опазване на околната среда.

Гранта за възстановяване от бедствия, който ще оползотворим в карловските села е поредният грант, който Асоциацията на Лайънс клубовете в България получава от  LCIF . До момента сме получили грантове и чрез тях сме оказали помощ в борбата с Ковид 19, за помощ и подкрепа на бежанци с храни, медикаменти и предмети от първа необходимост.

Освен със средства ние служим и с доброволчество. Всеки, който иска да се включи и да помага с нас е добре дошъл!

Утре – 22.09.2022 – 10.30 часа

Събота – 24.09.2022 –  10.30 часа

се събираме пред кметството на с. Каравелово, за да помогнем в допълнителното разчистване заедно с малката техника в дворовете на пострадалите домове.

Това информират от Лайънс клуб Огледало.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: