Днес е концертът на Камерен оркестър „Студио ПРИМО“!

08.09.2022 8:01

20 години след първия си концерт, новосъздаденият тогава към Читалище „ЛИК“ в Плевен Камерен оркестър „Студио ПРИМО“ с концертмайстор Чавдар Вълков ще зарадва отново плевенската публика.

Събитието е днес 8 септември от 19 часа. Това е поредното предизвикателство на Плевенската филхармония, която навлиза в 70 годишният си юбилеен сезон.

17 единомишленици, разпръснати по света, обзети от идеята да се срещнат отново след 20 години, подкрепени от Плевенска филхармония ще застанат рамо до рамо на сцената на Художествена галерия „Илия Бешков“.

Всички тези класни музиканти, всеки сам със своя ярка солистична кариера, ще застанат в полукръг, без диригент, водени единствено от богатата си артистична дейност и желанието да музицират отново заедно в Плевен и ще представят програма, включващи произведения на Дворджак, Щедрин, Пиацола, Копланд, Бакарак, Ангел Заберски-син и др.

Част от програмата съвпада с програмата, изпълнена на първият концерт на „Студио ПРИМО“ преди 20 години. Всички оркестрации за този състав са дело на прекрасния аранжор Пламен Проданов, а една от творбите в програмата е негова авторска пиеса.

Билетите са в продажба в билетни центрове на Плевенската филхармония и в мрежата на Eventim.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: