„Топлофикация Плевен“: Профилактиката гарантира ефективна и надеждна работа на предприятието през отоплителния сезон

31.08.2022 12:54

 

„Основната цел на профилактиката и ежегодния планов ремонт е подготовка на съоръженията за работа през зимата и намаляване до минимум риска от възникване на по-сериозни аварии по време на отоплителния сезон. Тази година ще инвестираме в технологичното обновление на съоръженията. Планираме да извършим модернизация на мощностите и топлопреносната мрежа в града.“ коментира инж. Йордан Василев, изпълнителен директор на „Топлофикация Плевен“. Той информира, че тази година ремонтните дейности ще започнат на 5 септември и по план трябва да приключат на 30 септември 2022 г.

Инж. Йордан Василев посочи, че през последните години влагат значителен финансов ресурс в екологично производство, безопасност на труда и ефективна експлоатация на съоръженията. По думите му с извършването на подобренията се постига повишаване на ефективността на топлообменните процеси при нагряване на водата за поддържане на качеството на услугите битова гореща вода и отопление. Той беше категоричен, че въпреки трудната икономическа и енергийна криза продължават да работят за осигуряване на по-висока сигурност на топлоснабдяването, гарантирана от най-добрите налични технологии от ново поколение.

„Опазването на околната среда е наш приоритет. Влагаме значителни средства в зелени проекти и обновяване на съоръжения. Усилията ни са насочени не само към гарантиране на екологичната устойчивост при производството на енергия, но и към изпълнението на европейските изисквания за намаляване на вредните емисии.“ подчерта инж. Василев. Той заяви, че благодарение на успешно реализираната инвестиция американска газова турбина, 10 години предоставят по-ефективни услуги. С това съоръжение са осигурили дългосрочно, устойчиво и екологично развитие на дружеството.

Инж. Йордан Василев каза, че тази година ще бъде изключително предизвикателство да осъществят модернизацията на мощностите по време на годишния планов ремонт. Като основна причина той изтъкна сложното положение, в което се намира централата заради непрекъснато повишаващите се цени на основното гориво – природният газ и натрупаните загуби през последните месеци вследствие на поскъпването на газа и въглеродните емисии и по-ниската цена, на която са осигурявали отопление за техните клиенти. Въпреки трудностите и огромния разход за осигуряване на газ за зимните месеци, инж. Василев увери, че ще извършат ремонтната и инвестиционна програма.

Инж. Йордан Василев напомни, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните и безопасни начини за отопление.

„Основна мярка за намаляване на замърсяването на въздуха в Плевен е използването на централното топлоснабдяване, посочи инж. Василев. И добави: „Нека мислим екологично за бъдещето.“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: