Учители и деца от ДГ „Калина“ с поредни инициативи под мотото „Да подадем ръка на природата“

30.08.2022 12:36

Учители и деца от ДГ „Калина“ – Плевен, с директор Жоржетина Атанасова, проведоха поредните инициативи под мотото „Да подадем ръка на природата“,  които ще завършат на 17-ти септември 2022 год.

Децата от група “Бърборино“ със своите малки, но златни ръце „подадоха ръка на природата“ като  превърнаха сухи клонки в цветен букет за вазата, падналите листа от липата  в усмихнати слънца, а семена от дървета и зеленчуци оживяха в  хризантеми, цветя и слънца. Приказката “Приказка за бобеното стъбло“ и песните „Ало, ало Слънчице“ и “Зеленцуци“ допълнително стимулираха децата, че те и природата са неразделни приятели.

Децата от група “Мечо Пух и приятели“ и „Слънце“ отново се убедиха, че природата е най-ценното на Земята и трябва да я обичаме и пазим. Те с радост рисуваха слънце, цветя и гора, които са важни за съществуването на всички живи същества на планетата Земя!

Идеята на поредните инициативи е да формира устойчива екологична и гражданска компетентност, защото природата е спомогнала на човека да стане това, което е днес. Сега е наш ред да помогнем на природата ,като и „подадем ръка“, за да продължи да се развива!

Информация и снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: