Петте неща, които всеки добър човек трябва да направи в живота си

15.08.2022 18:42

Плакет „Домът е там където сме заедно“

Замисляли ли сте се кои са нещата, които всеки един от нас, който счита себе си за добър човек, трябва да свърши през живота си?

  1.   Засадете дърво

Контактът с природата винаги е бил особено важен за нас. Самият процес на отиването до някоя горска поляна и засаждане на дръвче със собствените си ръце е силно духовно изживяване. Допирът на пръстта и тревата, песента на птичките, зеленината наоколо и синьото небе – всичко това ще допринесе за една прекрасна, природна медитация. Но нека не забравяме, че подобни жестове към Майката Природа също така са и чудесен начин да компенсираме поне мъничко за нашата безразборна консумация на ресурси.

  1. Помогнете на кауза, която е близко до сърцето ви

Има много проучвания, които показват, че благотворителността е също толкова ползотворна за даващия, колкото и за получаващия. Затова винаги когато попаднете на кауза, която съвпада с вашите духовни ценности, не пропускайте да я подпомогнете по всякакъв начин. Не е нужно да харчите пари ако не разполагате с такива. Винаги можете да предложите своя доброволчески безвъзмезден труд или поне да се погрижите да разпространите посланието на каузата сред своите  приятели.

  1. Спасете животно

Животинка в беда е може би една от най-покъртителните гледки на света. Ако имате възможност да подадете ръка на поне едно бездомно кученце или котенце през живота си, не се колебайте да го направите. Те са беззащитни и си нямат никого. А удоволствието да ги видите как се променят, след като са намерили сигурен дом и грижовни стопани, е несравнимо.

  1. Изградете по-близка връзка с родителите си

Нашите родители няма да бъдат с нас до безкрай. Всеки един добър човек трябва да се стреми да изгради възможно най-близка връзка с тях. Дори и отношенията ви да са обтегнати, дайте си сметка, че те няма да са още дълго сред нас и по-нататък може би ще съжалявате за изгубеното време.

  1. Станете кръстник на дете

Тази традиция напоследък сякаш загуби истинската си същност и се превърна просто в средство за харчене на пари и демонстриране на финансови възможности. Да бъдеш кръстник на дете не означава просто да се разходиш един ден до църквата, да се почерпите с гостите и да се сдобиеш с традиционния подарък за кръстници. Това е чест и привилегия – една от най-значимите в християнското общество. Да бъдеш духовен наставник на едно дете е призвание, което всеки добър човек трябва да е готов да поеме за цял живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: