Спортен празник за децата организира в неделя в Градската Община Плевен

26.05.2022 15:20

На 29 май, неделя, от 10:30ч. в Градската градина, Община Плевен съвместно с ЦПЛР – ЦРД – Плевен организира детски спортен празник „Децата на Плевен спортуват“, част от Спортния календар на Общината. Целта е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове спорт, без състезателен характер.

За децата ще бъдат организирани кътове с мобилно спортно оборудване за парков волейбол, тенис и футбол, хокей на трева, каране на ролери и тротинетки, танцов маратон, скачащи надуваеми топки, скачащи кокили, парад на хвърчилата. В една от зоните ще се проведе състезание по скачане на въже и въртене на обръч, като целта е да се постави рекорд за гр. Плевен. Изявеният плевенски шахматист и състезател на СК по шахмат „Плевен XXI” Теодор Цветанов, който е сребърен медалист от Държавно училищно първенство за тази година, ще изнесе сеанс на едновременна игра срещу всички желаещи деца.

От 10:00ч. ЦПЛР – ЦРД – Плевен организира XXI-ти семеен глинен конкурс. В съпътствашата програма са включени:

– работа с глина;

– демонстрация на работа с грънчарско колело;

– изложба на съдове и животни, изработени от деца и родители от предишни издания на конкурса.

Събитието ще завърши с концерт с участието на танцов състав „Синтез“ и ДЮФА „Нашенчета“. Ще има и занимания с аниматори за най-малките участници. На всички деца ще бъдат раздадени символични награди и грамоти за участие.

Това информират от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: