Първите плевенски доброволци и собственици на свободни жилища вече заявиха желание да съдействат за бежанци от Украйна

04.03.2022 16:23

 

         Кризисният екип на Община Плевен за управление на бежанската криза, председателстван от кмета Георг Спартански, продължава ежедневно оперативната си дейност за осигуряване на съдействие при настаняване и подпомагане престоя на бежанци от Украйна. Желание да оказват помощ вече заявиха доброволци с руски и/или английски език, както и собственици на имоти, готови да ги предоставят на семейства, напуснали Украйна.

Кризисният екип отново се обръща с молба към гражданите, собствениците на хотели и къщи за гости, които могат да предоставят безвъзмездно жилища на бежанци, да изпращат информация на e-mail: [email protected]. Информацията задължително трябва да съдържа данни за капацитета на жилището, точен адрес, лице за контакт и телефон за връзка. Постъпилите заявки ще бъдат предоставени за координация на компетентните държавни органи.

Кризисният екип продължава да апелира собствениците на заведения за обществено хранене и обекти за продажба на хранителни стоки в Плевен за съдействие при безвъзмездно осигуряване храна за настанените бежанци на територията на община Плевен. Екипът призовава и ръководствата на медицинските заведения – държавни, частни и общински, за осигуряване на медицинска помощ на нуждаещите се бежанци, а собствениците на фармацевтични обекти – за безвъзмездно предоставяне на най-необходимите медикаменти за напусналите Украйна .

Община Плевен напомня на  желаещите да дарят дрехи, обувки, завивки за бежанците от Украйна, да се обръщат към пункта на Българския червен кръст в град Плевен, ул. „Д. Константинов”  № 23А.

Всички, които искат да дарят средства за преодоляване на бежанската криза, могат да го направят чрез Дарителската сметка на Община Плевен:

 

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

            БАКБ Офис Плевен

            BIC: BGUSBGSF

            IBAN: BG85BGUS91608404113900

            Код/вид плащане: ДАРЕНИЯ, ПОМОЩИ И ДРУГИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧЕНИ СУМИ ОТ СТРАНАТА – 44 51 00

            За подпомагане на бежанци от Украйна

В усилията за максимално съдействие  Община Плевен продължава да набира и доброволци – български граждани с украински, руски или английски език, които могат да заявят желанието си също на e-mail: [email protected].

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: