БЧК: Пострадалите от Украйна се нуждаят от нашата помощ!

27.02.2022 10:28

Поради непрестанно нарстващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения. Най-неотложни са нуждите от:

НОВИ  мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);

спално бельо;

топли завивки;

хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/contacts/contact2, а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ 76.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече!

Както ви информирахме, считано от 27.02.2022 г. Български Червен кръст стартира Национална кампания за набиране на материални дарения за подпомагане на пострадалото население от военния конфликт в Украйна.

В посочения по-долу линк, можете да намерите и  допълнителна информация за дейностите, които БЧК стартира в помощ на пострадалите.

https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24233

#тагове:

НАЙ-НОВИ: