Близо 1600 лева са събрани на благотворителния базар в помощ на 9-годишната Емел в Плевен

28.12.2021 9:39

Близо 1600 лева са събрани на благотворителния базар в помощ на 9-годишната Емел Коларова, който се проведе в навечерието на Коледа в Плевен. Това съобщи майката на детето Теодора Христова.

„Благодарим на всички хора, които са дарили средства в помощ лечението на дъщеря ми! Благодаря ви, че подавате ръка на Емел, за да има шанса за нормален живот! Бъдете здрави и благословени! Нека Доброто се връща към вас!“, написа във фейсбук Теодора.

Ще припомним, че нейната дъщеря води дълга борба с коварното заболяване – остра лимфобластна левкемия б-клетъчна и последвалите усложнения.

Емел е от село Брестовец. В края на 2018 година е диагностицирана с болестта, която променя живота на цялото й семейство. Преминава през множество химиотерапии, довели до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане.

За нещастие, при лумбална пункция са настъпили изненадващи усложнения, които са довели до крайно рисково състояние с опасност за живота й.

Два месеца Емел е била в интензивното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна с реална опасност за живота. Семейството й се е свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел.

Въпреки органиченията на ковид кризата, с помощта на външно министерство майката на Емел – Теодора Христова успява да я транспортира до болницата Рейап в Истанбул. Петима лекари денонощно са се борили за живота на Емел.
За да се възстанови напълно момиченцето се нуждае от продължителна рехабилитация в Турция под наблюдението на специалистите, които са я спасили. В момента тя и нейната майка са в Истанбул, където в центъра „Илкевин“ се провежда лечението и рехабилитацията на Емел. Периодично се правят контролни прегледи при невролог, онкохематолог и ортопед, контролните изследвания за проследяване на ремисията от левкемия. Към момента терапевтите подготвят Емел за стъпване на крака, но предвид на остеопорозата, която се е получила вследствие на обездвижването в България, този етап се случва бавно и постепенно заради рискове от счупвания на костите.
Може да подкрепите Емел и семейството й и чрез дарения по сметка:
Дарителска сметка: ПИБ АД
BG38FINV91501317534631
Титуляр: Емел Благовестова Коларова
#тагове:

НАЙ-НОВИ: