По-ниско потребление на топлинна енергия във връзка със сравнително топлия ноември констатират от Топлофикация Плевен

13.12.2021 13:05

Топлофикация Плевен изготви фактурите за потребената топлинна енергия и битова гореща вода. За да внесе повече прозрачност в ценообразуването и фактурирането от дружеството отново публикуваха анализ на сметките за месец ноември.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Според анализа на дружеството през ноември е доставена с 8% по-малко топлинна енергия в сравнение с ноември година по-рано.

„Причината за намаленото количество доставена топлина е основно в по-високата измерена средноноденонощна температура. По данни на НИМХ гр. Плевен през ноември 2021г. средната температура е била 8,03 0С, спрямо 5,65 0С година по-рано.“ обясни изпълнителният директор на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев.

От Топлофикация Плевен обявиха, че почти 78% от абонатите са получили сметки за потребената топлинна енергия през ноември не по-големи от 100 лева.

От дружеството уточняват, че в сметките за месец ноември са фактурирани и 1/3 от годишните такси за дялово разпределение на топлинна енергия. Всяка фактура съдържа подробно обяснение за енергията и измерените единици на всеки уред.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: