Жена пострада при катастрофа заради отнето предимство в Левски

12.11.2021 8:47

Вчера около 14:45 часа в град Левски е настъпило пътно-транспортно произшествие, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Инцидентът е станал на кръстовището на улица „Опълченска“ и улица „Христо Ботев“. След постъпил сигнал в полицията местопроизшествието е посетено от екип на РУ – Левски. Извършен е оглед.

Установено е, че водачът на „Опел Корса“ – 54-годишен от град Летница, не спира на знак „Стоп“. Отнема предимството на правилно движещ се лек автомобил „Опел Астра“, собственост и управляван от 30-годишен от плевенското село Асеновци.

Причинена е средна телесна повреда на возещата се в лек автомобил „Опел Астра“- 36-годишна от село Асеновци. Тя е транспортирана от екип на ФСМП – Левски до ЦСМП – Плевен, където е установено, че е със сътресение на мозъка. Настанена е в отделение по Неврохирургия при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ за наблюдение, без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство „Дрегер алкотест“, като уредът е отчел отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б.“б“ от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: