Под 3000 са регистрираните безработни в община Плевен

29.09.2021 10:05

Под 3000 са регистрираните безработни в община Плевен. Това съобщи Здравко Дафинов, и.д. директор на дирекцията „Бюро по труда“.Той коментира, че броят на незаетите е най-нисък от откриване на институцията в началото на 90-те години на 20 век. Като причина за малкия брой безработни Дафинов посочи фактът, че търсещи работа жители на община Плевен са предпочели да се трудят в земеделски стопанства зад граница – във Франция, Испания, Белгия. В Бюрото по труда дори в момента има обява за набиране на работници за Испания.

Работодатели са обявили над 280 свободни места, каза още шефът на плевенското трудово бюро. Търсят се шивачи, монтажници, работници за преработвателната промишленост, за търговията и ресторантьорството. Голям завод в Червен бряг също набира служители от община Плевен. Свободни работни места чрез плевенското Бюро по труда е обявила и фирма от Бяла Слатина.
Безработицата в община Плевен е 4,71 процента, което е около средното за страната, каза още Дафинов. За областта нивото й е 6,91 на сто.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: