Обявиха наградените и изтеглиха томболата от надпреварите на Община Плевен за Седмицата на мобилността

29.09.2021 12:35
Община Плевен обяви наградените и изтегли томболата от надпреварите за Седмицата на мобилността 16-22 септември 2021г. Тази година инициативата премина под мотото: „Да карантинираме колите поне за ден“.
За 20-а поредна година дните от 16 до 22 септември е обявена от Европейската комисия за Европейска седмица на мобилността с кулминация 22 септември – Европейски ден без автомобили. Инициативата насърчава екологичните и здравословни начини на придвижване, включително пеша, с обществен транспорт и/или с алтернативни транспортни средства. В инициативата се включиха над 100 плевенчани на различна възраст, посочват от Общината.
Тази година бе обявен конкурс за най-забавна снимка, свързана с любимия алтернативен начин за придвижване. Комисия от различни отдели в Община Плевен разгледа и обсъди получените снимки и определи призьорите. Първото място с награда скейтборд е за Иван Филипов и снимката му с атрактивна детска количка, изрисувана със знака на „Ферари“. Второ място е присъдено на Ралица Баева за снимка, представяща красотите на парк „Кайлъка“ при разходка с велосипед. Нейната награда е ролери. На трето място е снимката на Ради Павлова, представяща нестандартна гледна точка при каране на ролери. Ради Павлова печели каска. Комисията реши да даде и поощрителна награда – на Емилия Георгиева, която изпрати единствената снимка в конкурса, свързана с обществения транспорт. Плевен е сред малкото градове в страната, в който екологичният тролейбусен транспорт покрива над 95 на сто от градските линии и използването му е стъпка в подобряване на градската среда.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: