Всички заедно за общото бъдеще!

12.08.2021 9:53

„Днес се разделяме и си мисля за целта на този проект. Каква по-благорозна и хуманна цел от това да обедини хора с различен произход, култури, способности, включително физически, интелектуални, хора със социални ограничения и хора с увреждания.

Днес всички ние сме тук, споделяме невероятна атмосфера, наслаждаваме се на всяка секунда от нашата заедност и сме се превърнали в голямо семейство. Имахме шанс да разберем, че различията ни не са пречки, а ни правят по-силни и единни. Разговаряме заедно, учим и научаваме нещо един от друг. Сега доказахме, че наличието на различност не е пречка да се забавлявате заедно. Ние сме много по-наясно с хората с различни способности, какви са техните нужди, тяхното мислене. Не мога да споря колко важна е емпатията, но ня не е достатъчна. Необходимо е действие. Действие за промяна в нагласите и отношението към нас – хората, които се различаваме по своите способности, но не и по мечтите.

Въз основа на моя опит мога лесно да кажа, че всички хора с увреждания искат да бъдат равни, да имат достъп навсякъде и по всяко време. Бих искал да завърша речта си, като кажа, че ще се надявам да се видим отново в света, където всички ще бъдем равни и няма да изпитвали и чувстваме ограничения, които да ни разделян. Всички заедно за общото бъдеще.”

Речта на Беркай, Турция

Програма Еразъм+  не носи отговорност за публикуваните материали. Мненията в публикуваната информация принадлежат на авторите и не е задължително да съвпадат със становището на Европейския съюз и други негови структури, действащи за и от името на Европейския съюз и Европейската комисия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: