Как да създадете уют във вашия хол?

09.07.2021 12:58

Докато се радваме на летните дни навън, често прекарваме все по-малко време вкъщи. Истината е обаче, че само след няколко месеца температурите отново ще спаднат, а домашният уют ще се превърне в желаното преживяване за всеки от нас.

За да се наслаждавате на наистина удобна и приятна обстановка у дома, интериорните решения, на които ще заложите, са от изключително голяма важност. Вижте как мебелите и някои малки подобрения, могат да преобразят изцяло вашия хол.  С помощта на нашите експерти ще ви покажем кои трикове могат да бъдат използвани, за да направите това бързо и ефективно!

Печка тип камина

Пукащ огън, уютна атмосфера – всичко това е прекрасно, ако е допълнено с подходящите ъглови дивани за хол. Всеки, който им камина, е на път да превърне хола си в оазис. Печките тип камина не само затоплят стайната температура, но и атмосферата в тях, потапят хола в топла светлина и увеличават неимоверно фактора на уют. През топлите дни, разбира се, няма нужда да ги използвате, но пък те продължават да изглеждат утно и стилно.

Удобен диван

Диванът понякога може да бъде единствената мебел в хола, с която можете да изпитате физически уют. Ако има достатъчно място, може да помислите за добавяне  канапета и други мебели, подобни на кресла – разгледай всички. Дизайнът не трябва да бъде за сметка на уют. В днешно време и двете могат да бъдат чудесно комбинирани помежду си в един перфектен диван.

Килимите също могат да окажат голямо влияние върху атмосферата на помещението.Друга класика са възглавниците във всякакви форми и цветове и със сигурност допринасят най-решително за комфорта. В зависимост от стила на холния диван можете да избирате от различни материи и с различни шарки.

Топли цветове

Топлите цветове действат като контраст на сивотата на ежедневието и преди всичко превръщат хола в уютно място. Така той изглежда оживен от интензивни цветове като оранжево до кафяво и червено. Тези, които предпочитат техните  мебели да са в неутрални тонове, могат да внесат топли цветове в хола с текстилни материали като възглавници или абажури. Не е необходимо да се използват само топли тонове. Красиво синьо или нежно лилаво може да внесе вълнение и разнообразие в стаята.

Сезонни цветя и растения

Ако следвате био-ритъма на растенията, теоретично можете да украсите апартамента или къщата си с цъфтящи саксийни растения през цялата година. Класическото зелено саксийно растение или харизматичният кактус са избор, с който не може да сгрешите, дори и да не сте опитни цветари.За повече уют може да вложите и внимание при избора на саксии.

Но без значение кое цвете или растение ще изберете, факт е, че те внасят хармония в хола и като здравословен страничен ефект осигуряват и по-добър вътрешен климат.

Декорация

Що се отнася до декорацията, често има тънка граница между уют и бъркотия – особено в хола, който е най-често използваната стая и има тенденция да се претоварва. В крайна сметка тук искате да имате всичките си спомени, скъпи аксесоари и сувенири в полезрението и на нивото на очите. По-скоро трябва да се концентрирате върху отделни, характерни декоративни предмети или да поставите няколко по-големи вместо много малки аксесоари. Това може да бъде например картина с привличаща вниманието рамка около нея, голям часовник, ред книги или настолна лампа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: