ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен преди лятната ваканция

30.06.2021 15:23

Последният ден на месец юни 2021 г. е наситен не само с горещи летни температури, но и с положителни емоции от завършването на учебните занятия. Учениците на ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен с търпение преминаха през учебната 2020/2021 година редувайки присъственото с обучението от разстояние в електронна среда. С разбиране и креативност учителите съчетаха традиционните методи на преподаване с прилагането на ИКТ в процеса на обучение. В крайна сметка всички са с положителна нагласа, за което говорят резултатите от ДЗИ, ДИ за придобиване степен на професионална квалификация и Националното външно оценяване след 10 клас.

Успешно е сътрудничеството с бизнеса при обучението по специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна“– дуална система на обучение. До средата на месец юли 2021 г. предстои производствена практика на учениците от десетите и единадесети клас специалност „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“.

За учебната 2021/2022 г. ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен очаква прием на ученици, които ще имат възможност да се обучават и по нова професия: „Консултант козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия”.

С музикален поздрав в изпълнение на талантливи ученици от VIII „a” и X „б” клас младежите се отправиха на заслужена лятна ваканция.

Снимка: ПГХВТ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: